Tortelli verdi Oppskrift
nivå
Vanskelig
aktiv
25min
totalt
45min

Tortelli verdi

nivå
Vanskelig
aktiv
25min
totalt
45min

Tortelli verdi

Oppskrift på tortelli verdi. 

Foto: Josefin Linder

Inneholder

Gluten
Egg
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

4.5 (1 stemmer)
Dette er en typisk rett i hele Emilia Romagna, og er fast på menyen både på julaften og sankthansaften. De fleste familier har sin favorittversjon av retten, og mange velger å bruke bladbete, grønnkål, radicchio eller annet i stedet for spinat i oppskriften. Noen velger også å droppe ricottaen helt.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1klype(r)
Muskatnøtt(, revet)

Pastadeig

300g
Hvetemel(, helst pastamel)
3stk
1klype(r)

SLIK GJØR DU

  1. Hell melet i en liten haug på bakebordet og lag et hull i midten. Knekk eggene ned i hullet sammen med en liten klype salt og visp med en gaffel. Visp etter hvert inn mel fra kantene og overta så med hendene og kna alt sammen til en jevn og fin deig. Pakk deigen inn i plastfolie og legg den i kjøleskapet mens du lager fyllet. 

  2. Skyll spinaten godt og ha den over i en kasserolle. Legg på lokk og damp spinaten til den faller sammen. Ta spinaten ut av kjelen, la den avkjøles og finhakk den. Bland den så med ricotta, parmesan og revet muskatnøtt, og smak til fyllet med salt og pepper.

  3. Del pastadeigen i to like deler og kjevle hver leiv til en halv centimeters tykkelse eller bruk en pastamaskin. Det er viktig at begge leivene er like store. Start øverst og legg en teskje fyll bortover den ene leiven, med cirka tre centimeters mellomrom. Legg en ny rad under, det skal måle tre centimeter også mellom hver rad. Når du har fylt hele leiven med fyll, legger du forsiktig over den andre pastaleiven. Trykk deigen godt ned rundt fyllet. Du kan eventuelt feste kantene til hverandre med litt vann som du pensler forsiktig på. Skjær så ut firkantede tortelli med en kniv eller pastaskjærer.

  4. Kok opp en stor kasserolle med vann, ha i et par spiseskjeer salt og kok tortelliene til de flyter opp til overflaten. Server dem varme med litt smeltet smør, gjerne med litt salvie og nyrevet parmesan på toppe

Oppskrift på tortelli verdi. 

Foto: Josefin Linder

Inneholder

Gluten
Egg
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

4.5 (1 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN