Toscamazariner
Toscamazariner
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Bland sammen alle ingrediensene til mørdeigen i en kjøkkenmaskin. La deigen hvile godt innpakket minst 30 minutter i kjøleskapet.
Rist hasselnøttene i varm, tørr panne til skallet begynner å løsne. Avkjøl nøttene.
Sett ovnen på 200°. Kjevle den kalde mørdeigen ut på arbeidsbordet. Stikk ut sirkler i deigen som passer til former ca. 7 cm i diameter eller del deigen i 12 biter og trykk deigen ut i formene.
Rør mandelmasse og smør mykt. Tilsett egg, et av gangen, og rør til en glatt deig. Fordel fyllet i formene.
Stek formene på nederste rille i ovnen i ca. 15 minutter eller til de får svak gyllenbrun farge.
Gni hasselnøttene slik at skallet løsner og faller av. Grovhakk dem sammen med valnøttene.
Mål opp resten av ingrediensene til toscarøren i en kjele. Kok under omrøring til røren tykner litt. Det tar ca. 5 minutter. Ta kjelen av varmen og tilsett nøttehakket. Rør om.
Fordel toscarøren på kakene og sett dem tilbake i ovnen.
Stek ytterligere 6–7 minutter eller til glasuren har svak gyllen farge.
La kakene avkjøles på rist før de tas ut av formene.