nivå
Lett
aktiv
40min
totalt
40min
Tropisk tomatsalsa
nivå
Lett
aktiv
40min
totalt
40min
Tropisk tomatsalsa
FRISKT: En frisk og god salsa hører med til et vellykket tacomåltid.
Foto: Mette MøllerOppskrift
Jan Robin Ektvedt
mat@dagbladet.noVurdering
2.8 (15 stemmer)
Tropisk tomatsalsa er ikke gjort på en-to-tre. Til gjengjeld smaker den akkurat slik en saus det er brukt tid og kjærlighet på, skal gjøre. Denne tar deg rundt 40 minutter å lage. Jan Robins smakfulle variant er inspirert av «pico de gallo», den tradisjonelle meksikanske salsaen, og er vel verdt å teste ut.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Grill paprikaene i ovn på høy varme slik at skallet blir helt svart. Pakk dem inn i klingfilm og avkjøl. Trekk så av skallet og ta ut innmaten. Hakk paprikaene i små biter, og legg i en bolle.
Bland inn tomater, mango, ananas, rødløk og chili. Bland det hele godt sammen. Jan Robin liker også å tilsette et par skjeer med god ketchup for å få en ekstra fyldig tomatsmak. Her kan du også prøve deg fram med ulike typer chilisaus.
En skvis lime er også godt i, men har du syrlige tomater, er ikke det nødvendig.
FRISKT: En frisk og god salsa hører med til et vellykket tacomåltid.
Foto: Mette MøllerOppskrift
Jan Robin Ektvedt
mat@dagbladet.noVurdering
2.8 (15 stemmer)