Tropisk tomatsalsa Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
40min
totalt
40min

Tropisk tomatsalsa

nivå
Lett
aktiv
40min
totalt
40min

Tropisk tomatsalsa

FRISKT: En frisk og god salsa hører med til et vellykket tacomåltid.

Foto: Mette Møller

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.8 (15 stemmer)
Tropisk tomatsalsa er ikke gjort på en-to-tre. Til gjengjeld smaker den akkurat slik en saus det er brukt tid og kjærlighet på, skal gjøre. Denne tar deg rundt 40 minutter å lage. Jan Robins smakfulle variant er inspirert av «pico de gallo», den tradisjonelle meksikanske salsaen, og er vel verdt å teste ut.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
0.5stk
Mango(i små terninger)
0.75stk
Ananas(i små terninger)
6stk
Tomat(røde, fine, i små terninger)
0.5stk
Rødløk(finhakket)
3stk
Paprika(grillet (bruk gjerne både gul, grønn og rød))
2stk
Chili(finhakket)
2ss
Ketchup(eller chilisaus (kan droppes))

SLIK GJØR DU

  1. Grill paprikaene i ovn på høy varme slik at skallet blir helt svart. Pakk dem inn i klingfilm og avkjøl. Trekk så av skallet og ta ut innmaten. Hakk paprikaene i små biter, og legg i en bolle.

  2. Bland inn tomater, mango, ananas, rødløk og chili. Bland det hele godt sammen. Jan Robin liker også å tilsette et par skjeer med god ketchup for å få en ekstra fyldig tomatsmak. Her kan du også prøve deg fram med ulike typer chilisaus.

  3.  En skvis lime er også godt i, men har du syrlige tomater, er ikke det nødvendig.

FRISKT: En frisk og god salsa hører med til et vellykket tacomåltid.

Foto: Mette Møller

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.8 (15 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN