Urtedekt indrefilet  Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
50min
totalt
1t 30min

Urtedekt indrefilet

nivå
Middels
aktiv
50min
totalt
1t 30min

Urtedekt indrefilet

Dette er et spennende alternativ til den tradisjonelle helstekte indrefileten. Foto: Mette Møller

Oppskrift

Vurdering

3 (7 stemmer)
Brimi serverer gjerne kokt kjøtt til gjestene sine. Stort enklere kan det egentlig ikke bli, og kjøttet smaker fantasisk! 

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Rødvinssjy

0.5l
Grønnsaksbuljong(eller silt kraft fra urtekjelen)
100g
Smør(kaldt)
1klype(r)
1stk
Indrefilet av storfe(cirka 1,5 kg)
2stk
2stk
3l
1ss
Oregano(eller bergmynte)

SLIK GJØR DU

  1. Kok opp en stor kjele med kraft, urter og grovt hakkede grønnsaker.

  2. Del indrefileten i tre omtrent like tykke deler. Fjern senene.

  3. Bind fileten opp med hyssing, og legg den i kraftkjelen. La kjøttet trekke i ca. 15 minutter. Ta det så ut, og la det hvile i 15 minutter.

  4. Legg kjøttet oppi kjelen igjen. Nå skal det trekke i 10 minutter før du tar det ut. La det hvile minst like lenge før du skjærer det i pene skiver og serverer med en god rødvinssjy.

  5. Smelt sukkeret til karamell i en kjele, hell over rødvinen og mens dette freser, så ha i 1/2 liter med kraft. Nå har du 8 dl med væske, og dette skal koke inn til 2-3 dl.

  6. Rør inn smøret til slutt, og smak til med litt salt hvis nødvendig.

Dette er et spennende alternativ til den tradisjonelle helstekte indrefileten. Foto: Mette Møller

Oppskrift

Vurdering

3 (7 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN