nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
15min
Urteomelett
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
15min
Urteomelett
Omelett kan du spise til alle dagens måltider. Her har vi laget en omelett med ost, skinke og friske urter. Bruk urtene du har for hånden.
DETTE TRENGER DU
PERSONER6stk
0.5dl
Basilikum(finhakket)
0.5dl
Gressløk(finhakket, bland gjerne med persiller og timian)
2klype(r)
1klype(r)
1ss
Smør(til steking)
1dl
Hvitost (Gulost)(revet)
0.5pakke(r)
Skinke(finstrimlet)
SLIK GJØR DU
Pisk sammen eggene. Finklipp urtene og bland med eggene. Tilsett salt og nykvernet pepper.
Smelt smør i en panne og hell i eggene. Rist på pannen til omeletten stivner eller løft omeletten forsiktig opp fra bunnen med en stekespade. Stek ved middels sterk varme til eggene stivner.
Dryss finklippede urter, ost og små skinkebiter over omeletten og brett den i to. La omeletten steke videre til osten smelter.
Skyv omeletten over på tallerken, server med brød og salat.