Urtestekt kylling med tomat og parmesanost Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
30min

Urtestekt kylling med tomat og parmesanost

nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
30min

Urtestekt kylling med tomat og parmesanost

Saftig urtestekt kylling servert med stekte gulrøtter, hvitløk, soltørkede tomater, oliven og buljong. Strø over parmesanost før servering. Foto: All Over Press

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

En blanding av flere friske urter gir gryten karakter. Når du bruker urter, trenger du kanskje ikke å ha så mye salt i maten?

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1klype(r)
1klype(r)
1klype(r)
1klype(r)
Salt(smak til )
1klype(r)
Svart pepper(smak til )
2ss
Olivenolje(til steking)
50g
3dl
Kalvekraft(buljong)
100g
Parmesan(revet)
25g
Pinjenøtter(ristede)

SLIK GJØR DU

  1. Sett ovnen på 125°. Hakk urtene grovt. Vask kyllingen godt i kaldt vann, tørk med kjøkkenpapir. Gni halvparten av urtene på kyllingfiletene. Krydre med salt og stek raskt rundt i varm panne i litt olivenolje.

  2. Stek kyllingen ferdig i ovnen i ca. 20–25 minutter.

  3. Skrell hvitløk og skjær tynt. Finhakk soltørkede tomater. Kjern ut og finhakk oliven.

  4. Stek gulrøtter gylne i olje og tilsett hvitløk, soltørket tomat, oliven og buljong. La det koke i 1 minutt. Tilsett parmesanosten og smak til med salt og pepper Legg gulrotblandingen i gryten. Strø over resten av urtene og ristede pinjenøtter. Del kylling i skiver.

Saftig urtestekt kylling servert med stekte gulrøtter, hvitløk, soltørkede tomater, oliven og buljong. Strø over parmesanost før servering. Foto: All Over Press

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN