nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
30min
Urtestekt kylling med tomat og parmesanost
nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
30min
Urtestekt kylling med tomat og parmesanost
En blanding av flere friske urter gir gryten karakter. Når du bruker urter, trenger du kanskje ikke å ha så mye salt i maten?
DETTE TRENGER DU
PERSONER4stk
1klype(r)
1klype(r)
1klype(r)
1klype(r)
Salt(smak til )
1klype(r)
Svart pepper(smak til )
2ss
Olivenolje(til steking)
2fedd
50g
Kalamatioliven(svarte)
3dl
Kalvekraft(buljong)
100g
Parmesan(revet)
25g
Pinjenøtter(ristede)
SLIK GJØR DU
Sett ovnen på 125°. Hakk urtene grovt. Vask kyllingen godt i kaldt vann, tørk med kjøkkenpapir. Gni halvparten av urtene på kyllingfiletene. Krydre med salt og stek raskt rundt i varm panne i litt olivenolje.
Stek kyllingen ferdig i ovnen i ca. 20–25 minutter.
Skrell hvitløk og skjær tynt. Finhakk soltørkede tomater. Kjern ut og finhakk oliven.
Stek gulrøtter gylne i olje og tilsett hvitløk, soltørket tomat, oliven og buljong. La det koke i 1 minutt. Tilsett parmesanosten og smak til med salt og pepper Legg gulrotblandingen i gryten. Strø over resten av urtene og ristede pinjenøtter. Del kylling i skiver.