Vanilje- og pæresalsa
Vanilje- og pæresalsa Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
1t 30min
totalt
1t 30min

Vanilje- og pæresalsa

nivå
Lett
aktiv
1t 30min
totalt
1t 30min

Vanilje- og pæresalsa

Hjemmelaget vanilje- og pæresalsa er kjempegodt til ostefatet Foto: Synnøve Dreyer

Oppskrift

Vurdering

Årets juleedamer og en godt modnet Jarlsbergost er flott sammen med en liten krukke marmelade eller salsa.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. Hell vin i en kjele. Tilsett honning og rosiner. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Legg alt i en kjele. Kok opp. La det koke til det blir tyktflytende.

  2. Skrell, kjern ut og skjær pærer i terninger. Vend bitene i laken, og kok til de blir nesten myke og det meste av væsken er blitt borte.

  3. Avkjøl. Legg salsaen i glass og oppbevar i kjøleskap.

Hjemmelaget vanilje- og pæresalsa er kjempegodt til ostefatet Foto: Synnøve Dreyer

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN