Viestads pastasalat Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
20min

Viestads pastasalat

nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
20min

Viestads pastasalat

Pastasalat krever skikkelig gode råvarer. Dette er en salat som selv italienere synes smaker godt.

Foto: Mette Randem

Inneholder

Gluten
Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

Denne pastasalaten er basert på en oppskrift fra kokken Dag Tjersland. Dette er en rett hvor det er et poeng at oljen er kaldpresset og litt fruktig, og at du bruker hvitløk uten grønne skudd inni (for det kan gi bitter smak). Siden det ikke er lett å få tak i skikkelig gode tomater i butikken, kan det være lurt å bruke cherrytomater. En av hemmelighetene med en god pastasalat – i tillegg til at råvarene må være gode – er at det kan lønne seg å koke pastaen et par minutter for lite og blande den med resten av ingrediensene mens den fortsatt er kokvarm. Dermed vil pastaen trekke til seg mer smak, og du unngår at den kalde eller lunkne pastaen bare blir kjedelige melklumper.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
350g
Pasta(for eksempel penne eller fusilli)
1dl
Olivenolje(kaldpresset og litt fruktig,)
1dl
Brød(brødsmuler)
1klype(r)

SLIK GJØR DU

  1. Del tomatene i to og press dem så hardt du kan i en bolle. Det er om å gjøre å presse ut så mye væske at det bare er nokså tørre biter igjen. Krydre med salt og pepper.

  2. Riv hvitløken og ha oppi tomatene. Rist brødsmulene i 1-2 minutter i en tørr stekepanne. Skyll kapers godt. Hakk i mindre biter. 

  3. Kok pasta i lettsaltet vann, 1-2 minutter kortere enn det står på pakken. Hell av vannet, men ta vare på 1 dl av kokevannet. 

  4. Når pastaen er ferdig, bland den straks med tomatblandingen, hell over olje, ha i kapers. Bland godt flere ganger inntil pastaen er avkjølt. Hvis du synes den blir litt for tørr etter hvert som pastaen suger til seg væske, kan du helle over litt av kokevannet. 

  5. Vend inn brødsmuler og basilikum. Smak til med salt og pepper. La gjerne stå litt før du serverer. 

Pastasalat krever skikkelig gode råvarer. Dette er en salat som selv italienere synes smaker godt.

Foto: Mette Randem

Inneholder

Gluten
Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN