Viestads pastasalat
Viestads pastasalat
Pastasalat krever skikkelig gode råvarer. Dette er en salat som selv italienere synes smaker godt.
Foto: Mette RandemDETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Del tomatene i to og press dem så hardt du kan i en bolle. Det er om å gjøre å presse ut så mye væske at det bare er nokså tørre biter igjen. Krydre med salt og pepper.
Riv hvitløken og ha oppi tomatene. Rist brødsmulene i 1-2 minutter i en tørr stekepanne. Skyll kapers godt. Hakk i mindre biter.
Kok pasta i lettsaltet vann, 1-2 minutter kortere enn det står på pakken. Hell av vannet, men ta vare på 1 dl av kokevannet.
Når pastaen er ferdig, bland den straks med tomatblandingen, hell over olje, ha i kapers. Bland godt flere ganger inntil pastaen er avkjølt. Hvis du synes den blir litt for tørr etter hvert som pastaen suger til seg væske, kan du helle over litt av kokevannet.
Vend inn brødsmuler og basilikum. Smak til med salt og pepper. La gjerne stå litt før du serverer.
Pastasalat krever skikkelig gode råvarer. Dette er en salat som selv italienere synes smaker godt.
Foto: Mette Randem