nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
15min
Italiensk salat med rotgrønnsaker
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
15min
Italiensk salat med rotgrønnsaker
BETER: Klassiker med mye grønnsaker og lite majones
Foto: Mette MøllerItaliensk salat med rotgrønnsaker er en klassiker som Brimi lager med mye grønnsaker og lite majones. Majonesen bør være hjemmelaget, da smaker det best.
DETTE TRENGER DU
PERSONER1stk
2.5dl
Sitronsaft(etter smak)
0.5ts
Salt(smak til)
0.25ts
Sukker (farin)(kan sløyfes)
2ss
Reddik( finsnittet)
2ss
Gulrot( finsnittet)
2ss
Hodekål (hvitkål)( finsnittet)
2ss
Purreløk( finsnittet)
2ss
Kålrot (Kålrabi)( finsnittet)
1ss
Sjalottløk( finsnittet)
SLIK GJØR DU
Pisk egg og solsikkeolje til en tykk majones, og smak til med litt salt og sitron, og eventuelt bitte litt sukker for å runde av.
Alle grønnsakene skal være finsnittet. Ha dem i en bolle, og vend inn majonesen. Ikke la det bli for mye majones. Det skal være rotgrønnsaker med majones, ikke motsatt. Majonesen skal bare henge rundt grønnsakene.
La gjerne salaten stå og trekke et par timer før servering. Det er godt å servere den italienske salaten sammen med ristet brød, sprøstekt bacon, salatblader og gjerne en bakt gulrot. Dryss over finhakket gressløk.
BETER: Klassiker med mye grønnsaker og lite majones
Foto: Mette Møller