Østers med rose Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
5min
totalt
10min

Østers med rose

nivå
Lett
aktiv
5min
totalt
10min

Østers med rose

ROMANTISK: Østers skal være kjærlighetsfremmende. Uansett er det enkel mat.

Foto: Mette Randem

Inneholder

Fisk
Skalldyr

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

1.5 (3 stemmer)
Hvis du ikke vet hvordan du åpner østers, kan det være du bør velge noe annet? Det er enkelt, men vær forsiktig så du ikke kutter deg. Hold skjellet i et kjøkkenhåndkle. Før en østerskniv eller en annen stump inn ved ”hengselen” bak på skjellet, bruk jevn kraft og pass på så det ikke glipper. Når du er inne, snu østerskniven så skjellet åpner seg. Før en skarp kniv langs flatsiden av skjellet og skjær av lukkemuskelen. Rosevann er en slags sirup som er smaksatt med roseblader – ofte ganske intenst. Men en liten dråpe sammen med salte østers er kjempegodt.   

DETTE TRENGER DU

PERSONER
2stk
Østers(store)
1stk
Lime(saften av)
2stk
Koriander(blader, eventuelt kjørvelblader og et roseblad i tillegg)
Svart pepper(grovmalt)

SLIK GJØR DU

  1. Åpne østersen og legg på is eller grovt salt eller aluminiumsfolie som du har krøllet. 

  2. Bland rosevann og limesaft. Hell noen dråper på hver østers, sammen med et koriander- eller kjørvelblad, pepper og eventuelt et kronblad fra en rose. 

ROMANTISK: Østers skal være kjærlighetsfremmende. Uansett er det enkel mat.

Foto: Mette Randem

Inneholder

Fisk
Skalldyr

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

1.5 (3 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN