Spagetti med tomatsaus og oliven Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
50min

Spagetti med tomatsaus og oliven

nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
50min

Spagetti med tomatsaus og oliven

ENKELT OG GODT: En skikkelig søritaliensk pasta,i all sin praktfulle enkelhet. 

Foto: Mette Randem

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2 (8 stemmer)
Her bruker Viestad oppskriften fra tomatsaus med basilikum. Du kan også bruke bakte tomater. Pass på at du får tak i skikkelige oliven. Mange av de helt svarte, litt gummiaktige olivenene som selges som sorte oliven, er i virkeligheten grønne oliven behandlet med lut. Se etter svarte oliven på olje, enten små deilige oliven fra Liguria, eller greske kalamata.  I Sør-Italia har man vanligvis sauemelksosten pecorino ikke parmesan på pasta. Det gir en ekstra god dybde i retten. Finner du ikke kan du enten bruke den spanske sauemelksosten manchego (godt lagret) eller parmesan. Nok til 4 personer.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Tomatsaus med basilikum

1.25kg
2ts
1ts
Sukker (farin)(kan sløyfes)
1stk
4stk
Basilikum(fire stilker og blader)

Spagetti

50g
Oliven(grovhakket)
50g
Parmesan(eller pecorino, finrevet)

SLIK GJØR DU

  1. Hakk tomatene og ha dem i et dørslag. Press på dem med en sleiv. Dryss over salt og eventuelt litt sukker. Ta vare på væsken som renner ut. 

  2. Del chilien i to på langs. Fjern frøene hvis du ikke vil at pastasausen skal bli sterk. Hakk hvitløk. 

  3. Varm olje i en stor og vis gryte ved middels varme. Surr chili og hvitløk i 2-4 minutter, til hvitløken er myk. Ha i de utpressede tomatbitene og skru opp varmen. Surr i 5-10 minutter, under stadig omrøring. Skru ned varmen til middels igjen. Ha i stilkene fra basilikumen (men ikke bladene), og væsken som har rent av tomatene. La putre i 10-15 minutter. 

  4. Tips: For en jevn tomatsaus, fjern basilikumstilkene og kjør med en kjøkkenmaskin. Vend inn basilikumbladene. Smak til med salt. Hell på glass eller ha i poser og frys. 

  5. Kok spagetti i lettsaltet vann. Kok pastaen 1-2 minutter mindre enn anvisningen på pakken. Hell av vannet. Ta vare på en kopp av kokevannet. Ha pastaen tilbake i gryta, bland med tomatsaus, oliven, olje, revet ost og eventuelt litt av kokevannet. Bland godt til sausen dekker jevnt. Server. 

ENKELT OG GODT: En skikkelig søritaliensk pasta,i all sin praktfulle enkelhet. 

Foto: Mette Randem

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2 (8 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN