Spagetti med tomatsaus og oliven
Spagetti med tomatsaus og oliven
ENKELT OG GODT: En skikkelig søritaliensk pasta,i all sin praktfulle enkelhet.
Foto: Mette RandemDETTE TRENGER DU
PERSONERTomatsaus med basilikum
SLIK GJØR DU
Hakk tomatene og ha dem i et dørslag. Press på dem med en sleiv. Dryss over salt og eventuelt litt sukker. Ta vare på væsken som renner ut.
Del chilien i to på langs. Fjern frøene hvis du ikke vil at pastasausen skal bli sterk. Hakk hvitløk.
Varm olje i en stor og vis gryte ved middels varme. Surr chili og hvitløk i 2-4 minutter, til hvitløken er myk. Ha i de utpressede tomatbitene og skru opp varmen. Surr i 5-10 minutter, under stadig omrøring. Skru ned varmen til middels igjen. Ha i stilkene fra basilikumen (men ikke bladene), og væsken som har rent av tomatene. La putre i 10-15 minutter.
Tips: For en jevn tomatsaus, fjern basilikumstilkene og kjør med en kjøkkenmaskin. Vend inn basilikumbladene. Smak til med salt. Hell på glass eller ha i poser og frys.
Kok spagetti i lettsaltet vann. Kok pastaen 1-2 minutter mindre enn anvisningen på pakken. Hell av vannet. Ta vare på en kopp av kokevannet. Ha pastaen tilbake i gryta, bland med tomatsaus, oliven, olje, revet ost og eventuelt litt av kokevannet. Bland godt til sausen dekker jevnt. Server.
ENKELT OG GODT: En skikkelig søritaliensk pasta,i all sin praktfulle enkelhet.
Foto: Mette Randem