17. mai-kaken
17. mai-kaken
DETTE TRENGER DU
PERSONERVaniljekrem
SLIK GJØR DU
Pisk egg og sukker til eggedosis.
Sikt i hvetemel, potetmel og bakepulver, og bland det forsiktig inn i eggedosisen.
Hell røren i kakeform, 24 cm i diameter, belagt med bakepapir i bunnen.
Stek sukkerbrødet midt i ovnen ved 175° i ca. 35 minutter.
Lag vaniljekremen. Ha 3 dl melk og halve mengden sukker i en kjele. Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene og tilsett alt i kjelen. Varm dette opp til kokepunktet under omrøring.
Rør sammen 1 dl fløte, eggeplommene, maisenna og resten av sukkeret.
Hell den varme væsken oppi eggeblandingen litt etter litt, mens du rører med en pisk.
Hell blandingen tilbake i kjelen. La blandingen koke opp og småkoke i ca. 1. minutt under omrøring. Rør godt slik at kremen ikke brenner seg. Avkjøles hurtig.
Del sukkerbrødet i tre lag. Pisk kremen stiv og vend inn jordbærsyltetøy.
Legg første lag på et kakefat og dynk lett med melk. Smør vaniljekremen utover kaken. Hvis du ønsker kan du blande inn litt stivpisket kremfløte i vaniljekremen før den smøres utover kaken.
Legg på et nytt lag med kakebunn og dynk lett med melk. Smør på et tynt lag med jordbærsyltetøy og smør utover jordbærkremen.
Legg på det siste laget med kakebunn og dynk lett med melk. Dekk toppen og rundt kanten av kaken med pisket krem tilsatt sukker.
Klipp ut en runding av bakepapir på ca. 17 cm i diameter og legg den midt oppå kaken.
Marsipanen kjevles ut til et rundt stort lokk som er ca. 3 mm tykt og dekker hele kaken. Legg lokket over kaken.
Skjær et kryss midt på marsipanlokket som strekker seg fra ytterkant til ytterkant av bakepapirsirkelen. Del stykkene på nytt i to. Du vil da ha 8 like store «kakestykker». Rull marsipanen på hver av «kakestykkene» fra spissen og tilbake til ytterkanten. Ta bort bakepapiret.
Marker skille mellom kakestykkene med krem. Bruk en sprøytepose. Pynt med jordbær og blåbær
i annenhver del.