Ananasravioli med  kokosskum Oppskrift
nivå
Vanskelig
aktiv
1t
totalt
24t

Ananasravioli med kokosskum

nivå
Vanskelig
aktiv
1t
totalt
24t

Ananasravioli med kokosskum

Spennende og meglekkert dessert med ananassorbet, ananaschips, sjokolade- og kokoskrem og kokosskum. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

Her kan mye gjøres ferdig på forhånd slik at desserten ikke er så vanskelig å lage.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Ananassorbet

1stk
Ananas(godt moden)
0.5dl

Kokosskum

2dl
Kokosmelk(det tynne fra boksen)
1ss
Likør(etter smak)

Sjokolade- og kokoskrem

1boks(er)
2stk
Gelatin(plater)

Ananaschips

4skiver
Ananas(løvtynne)
0.5dl

SLIK GJØR DU

  1. Skrell og skjær den hele ananasen i terninger. Frys dem. De kan ligge i fryseren i flere dager. Kok lake av sukker og vann og avkjøl. Før servering kjøres den fryste ananasen i foodprocessor til den er glatt og jevn. Smak til med sukkerlake og sett sorbeten i kjøleskap til den skal brukes.

  2. Rør sammen eggeplomme og sukker til sjokolade- og kokoskremen. Ta av 1 dl av det tykke som ligger på toppen av boksen med kokosmelk (resten brukes i skummet). Bløt gelatinplatene i kaldt vann.

  3. Kok opp den tykke kokosmelken med oppsplittet vaniljestang og visp det i eggeplommen. Varm blandingen til den tykner, men den må ikke koke. Hell den varme eggekremen over sjokoladen og rør så den smelter. Klem vannet ut av gelatinplatene og smelt dem i den varme sjokoladeblandingen. Avkjøl og vend inn vispet fløte.

  4. Form sjokoladekremen til store boller og frys dem. De kan ligge i fryseren i et par dager.

  5. Kok sukkerlake som beskrevet i punkt 1. La de tynne ananasskivene trekke i laken i 20 minutter. Legg dem på bakepapir og tørk dem i ovn ved 80° i ca. 2 timer. De skal ikke bli brune, bare sprø og tørre.

  6. Bland den tynne kokosmelken med fløte og smak til med likør (hvis du bruker det) og sukker. Skum det godt opp med stavmikser eller i hurtigmikser, evt. med håndmikser.

  7. Del granateplet i to. Hold det i hånden og bank på skallet med en skje slik at steinene faller ut. Rensk dem for hinner.

  8. Anrett en kule ananassorbet og en kule sjokolade- og kokoskrem på porsjonstallerkener, legg en skive tørr ananas på toppen og hell kokoskrem rundt. Dryss på granateple­steiner.

Spennende og meglekkert dessert med ananassorbet, ananaschips, sjokolade- og kokoskrem og kokosskum. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN