nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
25min
Bakt røye med super saus
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
25min
Bakt røye med super saus
BAKT: Bakt røye med en saus du kan bruke til all slags rød fisk.
Foto: Mette MøllerDenne sausen er utrolig god, og passer perfekt til all rød fisk.
DETTE TRENGER DU
PERSONER800g
Røye(filet)
3dl
2dl
1dl
Hvitvin(eller eplesaft)
4stk
Sjalottløk(finhakket)
3ss
Gulrot(finskåret)
3ss
Sellerirot(finskåret)
Salt(smak til)
1ss
Kruspersille(finhakket)
0.5ss
Gressløk(finhakket)
0.5ss
Kjørvel(finhakket)
SLIK GJØR DU
Kok opp fiskekraft, fløte, hvitvin og sjalottløk, og kok inn til du har rundt 4 dl saus.
Legg i de finskårne grønnsakene og kok til de er passe møre. Smak til med salt, og ha i finhakkede urter til slutt.
Del fisken i fileter på rundt 200 g, og fordel dem utover en smurt bakeplate. Strø på litt salt, og bak fisken på 200 grader i 5-6 minutter.
BAKT: Bakt røye med en saus du kan bruke til all slags rød fisk.
Foto: Mette Møller