nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
1t
Blinis med røkelaks og urterømme med agurk
nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
1t
Blinis med røkelaks og urterømme med agurk
Blinis er små, russiske pannekaker, som ofte serveres med russisk kaviar. Her serveres blinisen med en god rømmekrem og røkelaks.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Rør gjæren ut i lunken melk (eller bland tørrgjær i melet) og tilsett melet. Rør til alt er godt blandet. Dekk bollen med plast og la den stå kaldt natten over eller på kjøkkenbenken noen timer før blinisene stekes.
Romtemperer røren og tilsett eggeplommer, smør, rømme og salt. Rør godt. Stivpisk eggehvitene og vend dem forsiktig inn i røren.
Sett røren med spiseskje til passe store blinis i middels varm stekepanne. Snu blinisene når røren har stivnet på overflaten. Avkjøl på rist.
Anrett blinisene på tallerkner med litt urterømme og to skiver røkelaks. Dryss litt finhakket rødløk rundt blinisene til slutt.