nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
40min
Breiflabbfilet
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
40min
Breiflabbfilet
BREIFLABBFILET MED RØDVINSAUS: Breiflabb er ufisken som tidligere ble kastet over bord fra fiskebåtene. Nå er den blitt "kjøkkenvarm".
Foto: Mette MøllerBreiflabb er ufisken som tidligere ble kastet over bord fra fiskebåtene. Nå er den blitt "kjøkkenvarm", og den regnes som en av de virkelig kulinariske godbitene fra havet. Den er fast og hvit i kjøttet, og egner seg svært godt til steking.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Brun breiflabben i litt smør i stekepanna, og sett den så inn i ovn på 185-200 grader i 15-20 minutter.
La fisken hvile før servering, og skjær den i serveringsstykker som en indrefilet.
Hell rødvin og finhakka sjalottløk i en kjele, og kok inn til det tykner. Skru ned til svak varme, og pisk inn terninger av kaldt smør. Det er viktig med svak varme, da vil sausen bli tykk.
Ha eventuelt i en skvett fløte til slutt, og server breiflabben med stekt sopp, løk og lun saus.
BREIFLABBFILET MED RØDVINSAUS: Breiflabb er ufisken som tidligere ble kastet over bord fra fiskebåtene. Nå er den blitt "kjøkkenvarm".
Foto: Mette Møller