nivå
Middels
aktiv
40min
totalt
9t
Brød med appelsin og solsikkefrø
nivå
Middels
aktiv
40min
totalt
9t
Brød med appelsin og solsikkefrø
Dette brødet er lett å bake og har en herlig smak av appelsin. Deigen lages kvelden før og oppbevares i kjøleskapet. Perfekt til ost!
SLIK GJØR DU
Rør gjæren ut i vann og melk. Tilsett sukker, salt og olje. Rør appelsinsaft og -skall i deigen. Bland solsikkefrø og grovmel i deigen og rør den godt sammen. Tilsett hvetemel og elt deigen til den blir smidig. Dekk bakebollen med plast og sett den i kjøleskap natten over eller minimum 8 timer.
Smør en form, ca. 24 cm i diameter, og hell deigen i formen. Dryss med solsikker.
Stek brødet på nederste rille i ovnen ved 180° i 30–40 minutter til det er gjennomstekt.
Brødet skal være gyllent, og det skal høres en hul lyd når du banker på bunnen. Avkjøl på rist.