Brød med appelsin og solsikkefrø Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
40min
totalt
9t

Brød med appelsin og solsikkefrø

nivå
Middels
aktiv
40min
totalt
9t

Brød med appelsin og solsikkefrø

Saftig og smakfult brød med appelsin og solsikkrefrø. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

2.8 (5 stemmer)
Dette brødet er lett å bake og har en herlig smak av appelsin. Deigen lages kvelden før og oppbevares i kjøleskapet. Perfekt til ost!  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
3dl
Vann(kaldt)
2ts
1stk
Appelsin(skall og saft)

SLIK GJØR DU

  1. Rør gjæren ut i vann og melk. Tilsett sukker, salt og olje. Rør appelsinsaft og -skall i deigen. Bland solsikkefrø og grovmel i deigen og rør den godt sammen. Tilsett hvetemel og elt deigen til den blir smidig. Dekk bakebollen med plast og sett den i kjøleskap natten over eller minimum 8 timer.

  2. Smør en form, ca. 24 cm i diameter, og hell deigen i formen. Dryss med solsikker.

  3. Stek brødet på nederste rille i ovnen ved 180° i 30–40 minutter til det er gjennomstekt.

  4. Brødet skal være gyllent, og det skal høres en hul lyd når du banker på bunnen. Avkjøl på rist.

Saftig og smakfult brød med appelsin og solsikkrefrø. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

2.8 (5 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN