Bulgur og granateplesalat Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
40min

Bulgur og granateplesalat

nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
40min

Bulgur og granateplesalat

Syrisk variant av midtøstensalaten tabbouleh.

Foto: Mette Randem

Inneholder

Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3 (6 stemmer)
Dette er en syrisk variant av midtøstensalaten tabbouleh, ekstra god fordi den har den søte syrligheten til granateple, i tillegg til de vanlige ingrediensene bulgur (eller couscous), persille, tomat og agurk. Aleppopepper er en type fruktig og ikke så veldig sterk chili. Du kan også bruke vanlig supermarkedchilier, eller chilipasta på glass. Merk at bulguren ikke skal koke på vanlig vis – i stedet skal den trekke til seg væsken fra grønnsakene. Finner du ikke granateplesirup i butikken, klarer du deg fint uten. Oppskriften er hentet fra Det beste jeg vet - Noe godt fra Syria  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
250g
Fullkornsbulgur(Eventuelt vanlig bulgur eller couscous)
1ts
750g
1stk
Paprika(grønn)
0.5stk
1stk
Granateple(frøene )

SLIK GJØR DU

  1. Ha bulguren i en metallsikt og skyll godt. Bruk et par minutter på det. Hakk tomater, persille, paprika, løk og agurk.

  2. Hell vannet av bulguren og bland med tomatene og agurken. La stå i en halvtimes tid, så bulguren kan trekke til seg væsken fra grønnsakene. Bland et par ganger underveis. Bland deretter persille og løk inn i bulguren.

  3. Lag en dressing med graneteplesirup, tomatpure, chili, sitronsaft og olje. Bland dette inn i bulguren. Smak til med salt. Vend inn granateplefrø.

Syrisk variant av midtøstensalaten tabbouleh.

Foto: Mette Randem

Inneholder

Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3 (6 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN