Ceviche Leche de tigre
Ceviche Leche de tigre
FISKEMAGI: Ceviche kalles gjerne en umulig rett. For hvem kan koke foruten varme?
Foto: Bon Appetit / NTB ScanpixDETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Ha skrelte hvitløksfedd og stangselleri i en blender. Kjør dette til en pasta. Gjenta prosessen med chili. Bland fiskekraft med konsendert melk.
Salt først fiskebitene i en bolle. Bland deretter fisken med marinade av to spiseskjeer av hvitløk-og sellerimiksen, fiskekraft-og melkeblanding, en teskje av chilipastaen og en desiliter limejus. Mariner fisken i dette i 5-10 minutter.
Servere gjerne med søtpotetpure og tørket mais. Koriander og rødløk i tynne ringer passer godt som topping. Ved servering, legg fisken med litt av jusen i små skåler. Evt legg små klatter med søtpotetpure og mais ved siden av og på toppen. Spises med skje.
FISKEMAGI: Ceviche kalles gjerne en umulig rett. For hvem kan koke foruten varme?
Foto: Bon Appetit / NTB Scanpix