Ceviche Leche de tigre Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
20min

Ceviche Leche de tigre

nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
20min

Ceviche Leche de tigre

FISKEMAGI: Ceviche kalles gjerne en umulig rett. For hvem kan koke foruten varme?

Foto: Bon Appetit / NTB Scanpix

Inneholder

Fisk
Skalldyr
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.2 (68 stemmer)
Denne retten er full av gode smaker, av fiskekraft, lime, chili, selleri og hvitløk. Du får den i utallige varianter. Dette er slik kokkene lager den på street food kurs på Kulinarisk Akademi i Oslo.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
100g
Chili(rød)
1dl
Kondensert melk(for eksempel Viking-melk)
250g
Fisk(helst hvit, i små terninger)

SLIK GJØR DU

  1. Ha skrelte hvitløksfedd og stangselleri i en blender. Kjør dette til en pasta. Gjenta prosessen med chili. Bland fiskekraft med konsendert melk. 

  2. Salt først fiskebitene i en bolle. Bland deretter fisken med marinade av to spiseskjeer av hvitløk-og sellerimiksen, fiskekraft-og melkeblanding, en teskje av chilipastaen og en desiliter limejus. Mariner fisken i dette i 5-10 minutter.

  3. Servere gjerne med søtpotetpure og tørket mais.  Koriander og rødløk i tynne ringer passer godt som topping. Ved servering, legg fisken med litt av jusen i små skåler. Evt legg små klatter med søtpotetpure og mais ved siden av og på toppen. Spises med skje.

FISKEMAGI: Ceviche kalles gjerne en umulig rett. For hvem kan koke foruten varme?

Foto: Bon Appetit / NTB Scanpix

Inneholder

Fisk
Skalldyr
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.2 (68 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN