nivå
Lett
totalt
45min
Ceviche på skrei
nivå
Lett
totalt
45min
Ceviche på skrei
Norsk skrei på vietnamesisk vis.
DETTE TRENGER DU
PERSONER200g
Skrei(i terninger)
1stk
0.5stk
Rød chili(i skiver)
0.5stk
Rødløk(terninger)
1ss
Blodappelsin(saft)
1klype(r)
2stk
Blodappelsin(ta ut filetene )
3ss
Rogn(rognkjeksrogn)
1bunt
Koriander(grovhakket)
1bunt
Løpstikke(kan sløyfes)
4ss
Peanøtter(grovhakket)
SLIK GJØR DU
Bland sammen lime, fishsauce, chili, rødløk og blodappelsinsaft. Smak til med salt og eventuelt litt mer fishsauce. Smaken skal være syrlig!
Legg fisken i og bland godt. La den trekke godt til seg i minst 30 minutter.
Fordel fisken og marinaden fint utover et fat sammen med blodappelsin, rognkjeksrogn og peanøtter. Strø over frisk koriander og løpstikke til slutt.