Ceviche på skrei Oppskrift
nivå
Lett
totalt
45min

Ceviche på skrei

nivå
Lett
totalt
45min

Ceviche på skrei

Norsk skrei på vietnamesisk vis.  Foto: Mette Møller

Inneholder

Fisk
Skalldyr

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

Norsk skrei på vietnamesisk vis. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
200g
Skrei(i terninger)
0.5stk
Rød chili(i skiver)
0.5stk
Rødløk(terninger)
1ss
1klype(r)
2stk
Blodappelsin(ta ut filetene )
3ss
Rogn(rognkjeksrogn)
1bunt
Koriander(grovhakket)
1bunt
Løpstikke(kan sløyfes)
4ss
Peanøtter(grovhakket)

SLIK GJØR DU

  1. Bland sammen lime, fishsauce, chili, rødløk og blodappelsinsaft. Smak til med salt og eventuelt litt mer fishsauce. Smaken skal være syrlig!

  2. Legg fisken i og bland godt. La den trekke godt til seg i minst 30 minutter. 

  3. Fordel fisken og marinaden fint utover et fat sammen med blodappelsin, rognkjeksrogn og peanøtter. Strø over frisk koriander og løpstikke til slutt.

Norsk skrei på vietnamesisk vis.  Foto: Mette Møller

Inneholder

Fisk
Skalldyr

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN