nivå
Lett
totalt
20min
Chili con carne
nivå
Lett
totalt
20min
Chili con carne
HETT: Få gryter varmer like godt som chili con carne.
Foto: matprat.noOppskrift
Matprat
mat@dagbladet.noVurdering
3.5 (16 stemmer)
Chili con carne betyr chili med kjøtt. Chili con carne er ikke meksikansk mat. Dette er en rett som har basis i det meksikanske kjøkken, men som er ekte amerikansk, trolig fra Texas.
DETTE TRENGER DU
PERSONER400g
Kjøttdeig(eller karbonadedeig)
2ss
Nøytral matolje(til steking)
1stk
2fedd
Hvitløk(finhakket)
1stk
Rød chili(finhakket)
1boks(er)
Hakkede tomater(hermetiske)
1boks(er)
Chilibønner(eller andre bønner)
1stk
Paprika(rød, i biter)
1stk
Paprika(grønn, i biter)
1.5ts
1.5ts
0.5ts
SLIK GJØR DU
Ha margarin eller olje i en varm gryte. Vent til margarinen slutter å bruse, og brun kjøttdeig i to omganger sammen med løk, hvitløk og chili. Liker du gryten litt ekstra hot? Ha i en til chili eller litt ekstra chilipulver.
Hell over hermetisk tomat og la det surre i 3-4 minutter.
Bland inn chilibønner, paprika og krydder. La det koke et par minutter og smak til med salt. Server gjerne gryteretten med salat og brød.
HETT: Få gryter varmer like godt som chili con carne.
Foto: matprat.noOppskrift
Matprat
mat@dagbladet.noVurdering
3.5 (16 stemmer)