Confitert lammeribbe
Confitert lammeribbe
GODT KRYDRET: Mange smaker gjør dette til en utrolig god lammerett.
Foto: Mette MøllerOppskrift
Vurdering
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Kjøp en lammeribbe (side) uten bein, eller få slakteren til å beine den ut. Dra en skarp kniv forsiktig over skinnsiden slik at det blir syltynne små ruter i skinnet.
Rist krydderne (ikke salt) lett i en tørr panne, og kjør det så til pulver. Dryss det over lammeribba, og gni godt inn på begge sider. Gni også inn grovt salt på begge sider.
Legg kjøttet i en romslig ildfast form der det er plass til at hele lammeribba ligger slett ut. Hell på solsikkeolje til det akkurat dekker.
Legg den delte hvitløken i oljen, og stek ribba på 160 grader i rundt 2 1/2 time. Løft ut og la den ligge å hvile litt før du kutter den i skiver og drysser over friske urter og sort pepper.
Du kan også steke den i god tid før servering og la den ligge kjølig før du varmer den opp på 225 grader til den begynner å bruse og boble på toppen. Slik blir lammeribba ekstra crispy.
GODT KRYDRET: Mange smaker gjør dette til en utrolig god lammerett.
Foto: Mette Møller