Confitert lammeribbe Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
2t 40min

Confitert lammeribbe

nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
2t 40min

Confitert lammeribbe

GODT KRYDRET: Mange smaker gjør dette til en utrolig god lammerett.

Foto: Mette Møller

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.7 (50 stemmer)
Sprøsteking i solsikkeolje og masse deilig krydder gjør dette til en spennende og utrolig god lammerett. Server med et dryss hakkede urter på toppen og gjerne en frisk svartkålsalat ved siden av. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1stk
Lammeside(lammeside (lammeribbe), uten bein)
1ts
Nellik(nellikspiker)
4ss
Maldonsalt(eller annet grovt salt)

Til steking

Solsikkeolje(til det dekker kjøttet)
1stk
Hvitløk(en hel hvitløk delt i to)

SLIK GJØR DU

  1. Kjøp en lammeribbe (side) uten bein, eller få slakteren til å beine den ut. Dra en skarp kniv forsiktig over skinnsiden slik at det blir syltynne små ruter i skinnet. 

  2. Rist krydderne (ikke salt) lett i en tørr panne, og kjør det så til pulver. Dryss det over lammeribba, og gni godt inn på begge sider. Gni også inn grovt salt på begge sider.

  3. Legg kjøttet i en romslig ildfast form der det er plass til at hele lammeribba ligger slett ut. Hell på solsikkeolje til det akkurat dekker.

  4. Legg den delte hvitløken i oljen, og stek ribba på 160 grader i rundt 2 1/2 time. Løft ut og la den ligge å hvile litt før du kutter den i skiver og drysser over friske urter og sort pepper. 

  5. Du kan også steke den i god tid før servering og la den ligge kjølig før du varmer den opp på 225 grader til den begynner å bruse og boble på toppen. Slik blir lammeribba ekstra crispy. 

GODT KRYDRET: Mange smaker gjør dette til en utrolig god lammerett.

Foto: Mette Møller

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.7 (50 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN