nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
2t
Durumboller med banan og ingefær
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
2t
Durumboller med banan og ingefær
Durum gir god smak på bollene sammen med moset banan og ingefær. Server bollene med god ost.
Durumhvete kalles også hardhvete. Kornene er harde og glassaktige. Durumhvete danner ikke de glutenproteinene som er nødvendig for å lage gjæret brød. Proteinkvaliteten gjør at kornet er spesielt vellegnet til fremstilling av pasta. Vær oppmerksom på at durumhvete ikke er helt glutenfritt.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Rør 1 dl yoghurt med vann og rør ut gjæren i blandingen. Tilsett salt. Mos banan fint og rør dem med ingefær, honning og resten
av yoghurten. Rør det i gjærblandingen.Tilsett durummel og rør godt. Ha i hvetemel, og elt deigen godt til den slipper bakebollen.
La deigen heve under plast ca. 30 minutter. Ha deigen på bakebordet og del deigen i ca. 15 biter. Trill boller/rundstykker og sett dem på stekeplate kledd med bakepapir. Etterhev 20–30 minutter.
Klipp hakk i bollene før de pensles og stekes. Stek bollene midt i ovnen ved 225° i ca. 15 minutter. Avkjøl på rist. Bollene egner seg til frysing.