Entrecôte rett på kullet
Entrecôte rett på kullet
RETT FRA KULLET: La kjøttet hvile litt på en fjøl, eller aller helst på en rist, i 5-10 minutter før du begynner å skjære i det.
Foto: Mette RandemOppskrift
Vurdering
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Tenn et bål. Det beste er å bygge bålet som et tårn, to vedkubber med to på tvers oppå dem, og så videre. På den måten brenner vedkubbene omtrent samtidig, og du får et jevnt teppe skikkelig varme glør.
Når du har et teppe med hvitglødende glør, rak til side eventuelle biter med aktiv, brennende ved.
Gni kjøttet med salt og legg det rett på glørne. La ligge i 3 minutter. Snu og la ligge i 3 minutter. Løft opp og børst av aske.
La hvile på en fjøl, eller aller helst på en rist i 5-10 minutter før du begynner å skjære i kjøttet. Krydre raust med salt og pepper.
Riv litt sitronskall i en bolle, press over litt av saften, hell på med olje — gjerne god olivenolje — og bruk timiankvasten til å pensle kjøttet etter hvert som du spiser.
RETT FRA KULLET: La kjøttet hvile litt på en fjøl, eller aller helst på en rist, i 5-10 minutter før du begynner å skjære i det.
Foto: Mette Randem