nivå
Lett
aktiv
1t 30min
totalt
2t
Eplebrød med solsikkefrø
nivå
Lett
aktiv
1t 30min
totalt
2t
Eplebrød med solsikkefrø
Dette brødet trenger ikke lang hevetid, siden det inneholder natron.
DETTE TRENGER DU
PERSONER4dl
5dl
Speltmel(siktet)
5dl
Speltmel(grov)
1.5dl
0.5dl
2ts
4ts
2ss
Fennikelfrø(knuste)
1.5stk
Eple(grovrevet)
2ss
1l
Yoghurt(naturell)
SLIK GJØR DU
Sett ovnen på 175°. Bland alle tørre ingredienser i en bake-bolle. Tilsett grovrevet eple, honning og yoghurt i melblandingen. Rør godt om slik at det blir en glatt deig.
Smør 2 avlange brødformer og strø med ½ dl solsikkefrø.
Fordel røren i formen. Epleskivene trykkes litt ned i deigen. Ha på litt flaksalt.
Stek brødene på nederste rille i ovnen i 75–90 minutter. Kjenn etter om brødet er gjennomstekt. La brødet hvile på rist under et håndkle.