nivå
Middels
aktiv
1t 30min
totalt
2t
Fruktig frokostbrød
nivå
Middels
aktiv
1t 30min
totalt
2t
Fruktig frokostbrød
Et saftig brød med litt sødme, som er herlig som frokostbrød med ost og syltetøy. Brødet er også godt å servere til sterke dessertoster og krydret skinke eller sterke pølser.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Sett ovnen på 175º. Kle en avlang form på 1 ½ liter med bakepapir. Grovhakk fiken og aprikoser.
Bland frukt og rosiner med de øvrige tørre ingrediensene i en stor bakebolle. Rør i surmelken og sirup.
Fordel den ganske løse deigen i formen og glatt til overflaten. Strø gjerne over litt havrekli.
Stek på nederste rille i ovnen i 1 ½ time. Ta tak i bakepapiret og løft opp brødet. Avkjøl brødet under et håndkle.
La gjerne brødet ligge ett døgn før du skjærer det opp. Brødet holder seg fint i minst en uke og er utmerket å fryse.