nivå
Lett
totalt
15min
Fylte egg og tomater
nivå
Lett
totalt
15min
Fylte egg og tomater
Tomat eller egg fylt med sildeblanding med smak av karri og pepperrot. God fingermat eller som forrett.
DETTE TRENGER DU
PERSONER8stk
4stk
4stk
Sildefilet(saltfileter)
2ss
1ts
Pepperrot(revet)
0.5ts
2stk
Reddik(finhakket)
1ss
Gressløk(finhakket)
1klype(r)
SLIK GJØR DU
Skjær et lokk av tomatene og hul dem ut. Skjær eventuelt av en liten skalk i bunnen så tomatene står støtt.
Pill skallet av de hardkokte eggene og del dem i to. Ta ut plommene og mos dem fint.
Skjær sildefiletene i bitte små terninger og fyll dem i tomater og egg.
Rør sammen moste eggeplommer, kesam, pepperrot, karri, reddiker og gressløk, og prøvesmak for å se om det trengs mer karri og pepperrot. Legg en topp av dressingen på silden, og pynt med dill eller annet grønt.
Dryss et lag med finhakket reddik og gressløk på fatet, og plasser fylte tomater og egg over.