Glaserte gulrøtter med frisk ingefær Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
20min

Glaserte gulrøtter med frisk ingefær

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
20min

Glaserte gulrøtter med frisk ingefær

De er ferske og små, og utrolig gode. Her har Jan Robin Ektvedt glasert små, norske gulrøtter med blant annet saften av en appelsin. Foto: Mette Møller

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

1 (1 stemmer)
Når gulrøttene er litt mindre enn vanlig, selges med grønt gress og til og med er norske, da vet du hva som skal ligge på tallerkenen den neste måneden. Her er en deilig oppskrift med appelsinsaft og ingefær.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. Skrell gulrøttene. Ha dem i en kjele sammen med appelsinsaften, sukkeret, smøret og vann til det så vidt dekker gulrøttene. Kok gulrøttene møre samtidig som vannet reduserer.

  2. Følg med og ikke la det koke tørt. Hvis gulrøttene ikke er møre, og vannet begynner å bli borte, tilsetter du bare litt vann av gangen helt til de er passe møre. Saften fra kokingen skal ende opp med konsistens som en fin saus.

  3. Finsnitt ingefæren i tynne strimler og legg i litt kaldt vann. Rens urtene, og hell av vannet på ingefæren. Tørk godt, og bland en salat av urter, ingefær og pasjonsfrukt. Dryss dette over de lune gulrøttene, og server.

De er ferske og små, og utrolig gode. Her har Jan Robin Ektvedt glasert små, norske gulrøtter med blant annet saften av en appelsin. Foto: Mette Møller

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

1 (1 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN