Glutenfrie kuvertbrød
Glutenfrie kuvertbrød
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Smuldre gjæren i en bakebolle. Varm havre-drikken, vann eller melk og olje til det er fingervarmt, 37º. Hell deigvæsken over gjæren og rør til den er oppløst.
Tilsett jyttemel og halvparten av melmiksen. Arbeid deigen kraftig, helst i maskin. Bland i resten av melmiksen, men gjem litt til utbaking. Fortsett å arbeide deigen til den blir glatt og smidig og slipper bake-bollens kanter.
La deigen heve tildekket under plast på et lunt sted.
Strø over resten av melet på arbeidsbenken. Kna deigen og del den i to. Form til to lengder og del hver i 10 biter. Form til glatte boller.
Legg bollene på steke-platen med bakepapir. Etterhev i ca. 20 min.
Sett ovnen på 250º. Pensle bollene med sammenpisket egg eller vann og strø på linfrø. Stek bollene midt i ovnen i 10–12 min. Avkjøl under et håndkle.