nivå
Middels
aktiv
15min
totalt
1t 30min
Glutenfrie skoleboller
nivå
Middels
aktiv
15min
totalt
1t 30min
Glutenfrie skoleboller
Skoleboller med glutenfri deig som er god og gjør bollene mye og saftige
DETTE TRENGER DU
PERSONERGrunndeig
1boks(er)
3dl
Vann(varmt)
2ss
70g
50g
6ss
Smør(smeltet )
0.5ts
1pakke(r)
Glutenfritt mel(Semper til fine deiger)
1.5dl
1ts
SLIK GJØR DU
Ha kesam i en bolle og tilsett varmt vann. Rør sammen og tilsett fiberhusk og jyttemel og la kjøkkenmaskinen gå i ca. 5–8 min. Tilsett gjær, smør, salt, sukker og kardemomme. Elt godt og sett deigen til heving i 30 min.
Trill ut store boller og legg på bakepapir på stekeplate. Trykk dem godt ned.
La bollene heve i ca. 20 min. Legg i en spiseskje vaniljekrem og stek skolebrødene midt i ovnen på 225 grader i 12-15 minutter.
Avkjøl skolebrødene. Rør sammen en melisglasur og dypp bollene i kokosmasse når de skal serveres.