Glutenfrie skoleboller Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
15min
totalt
1t 30min

Glutenfrie skoleboller

nivå
Middels
aktiv
15min
totalt
1t 30min

Glutenfrie skoleboller

Klassiske skoleboller i en glutenfri variant Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

2.5 (19 stemmer)
Skoleboller med glutenfri deig som er god og gjør bollene mye og saftige 

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Fyll

0.5pakke(r)
0.5pakke(r)
Melis(bland med litt vann for å få melisglasur )

Grunndeig

1boks(er)
3dl
Vann(varmt)
6ss
Smør(smeltet )
0.5ts
1pakke(r)
Glutenfritt mel(Semper til fine deiger)

SLIK GJØR DU

  1. Ha kesam i en bolle og tilsett varmt vann. Rør sammen og tilsett fiberhusk og jyttemel og la kjøkkenmaskinen gå i ca. 5–8 min. Tilsett gjær, smør, salt, sukker og kardemomme. Elt godt og sett deigen til heving i 30 min.

  2. Trill ut store boller og legg på bakepapir på stekeplate. Trykk dem godt ned.

  3. La bollene heve i ca. 20 min. Legg i en spiseskje vaniljekrem og stek skolebrødene midt i ovnen på 225 grader i 12-15 minutter.

  4. Avkjøl skolebrødene. Rør sammen en melisglasur og dypp bollene i kokosmasse når de skal serveres.

Klassiske skoleboller i en glutenfri variant Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

2.5 (19 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN