Gravet laks med pepperrot
Gravet laks med pepperrot
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Skrap fiskeskinnet rent for skjell. Bland salt, sukker og pepper. Dryss et lag i bunnen av et fat med kanter. Legg på rikelig med grovhakket dill. Også stilkene kan brukes. Legg fiskefileten med skinnet ned i fatet, dryss på krydderblandingen og dill. Legg den andre fileten på med kjøttsiden ned.
Dryss på resten av krydderblandingen og dillen. Dekk fatet med aluminiumsfolie og legg på en spekefjøl som press. Sett gjerne noe tungt oppå. Fisken må stå kjølig. La fisken stå i 3–4 døgn og snu den daglig. Ferdig gravet fisk kan dypfryses selv om den er fryst på forhånd.
Tørk fisken for krydder. Skjær brødet og laksen i like store biter og legg biter av laksen på brødet.
Bland crème fraîche med revet pepperrot og smak til med salt og pepper. Fordel blandingen på laksen og ha litt ekstra revet pepperrot på toppen. Pynt med litt kryddergrønt.