Gresskarpai Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
1t 30min

Gresskarpai

nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
1t 30min

Gresskarpai

GRESSKAR: Pai med gresskar er en amerikansk klassiker.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.2 (51 stemmer)
Gresskarpai er en klassiker alle kan like. Server den med et dryss melis og pisket krem. Når du først lager mørdeig, foreslår Jan Robin Ektvedt å lage flere porsjoner og fryse ned. Denne oppskriften er nok til fire paier. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
600g
Gresskar(i biter)
100g
Lys sirup((karamell))
6stk

Mørdeig

750g
750g
5stk

SLIK GJØR DU

  1. Når du først lager mørdeig, anbefaler Jan Robin å lage en stor porsjon slik at du kan fryse ned det du ikke bruker. Mørdeig egner seg fint til frysing. Denne oppskriften er nok til fire paier. 

  2. Kjør smør og melis hvitt i en kjøkkenmaskin, og til sett hvetemel og egg. La det blande seg godt.

  3. Del deigen i fire like store emner, pakk i plastfolie og legg på kjøl. Deigen må bli kald før du begynner å jobbe med den. Bruk 1 emne til denne oppskriften, og frys ned resten. 

  4. Ha gresskarbitene, fløte og krydder i en kjele. Kok opp, og dette trekke på svak temperatur til gresskaret er mørt. Ta ut krydderet, og kjør blandingen til en jevn suppe. 

  5. Tilsett sukker og karamell, og kjør litt til.  Du kan lage karamell ved å koke inn 100 g sukker og 1 dl vann til karamell, for å tilsette litt vann igjen, eller du kan bruke lys sirup istedenfor karamell. 

  6. Tilsett eggene, og kjør det hele sammen med en stavmikser. Nå skal blandingen ha konsistens omtrent som en suppe. 

  7. Sett ovnen på 150 grader. Pensle den stekte mørdeigen med 1 egg i bunnen, og dryss på litt sukker. Stek den 5 minutter så den blir gyllenbrun over det hele. Slå i smeten, og stek videre i rundt 20 minutter. 

  8. Nå er gresskarpaien nesten stivnet, men ikke helt. Den skal gi litt etter. Ta den ut av ovnen, og la den stå 10 minutter på benken før den avkjøles i kjøleskapet. Paien skal serveres kald. 

GRESSKAR: Pai med gresskar er en amerikansk klassiker.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.2 (51 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN