nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
45min
Grillede koteletter med grillglaze
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
45min
Grillede koteletter med grillglaze
Oppskrift
Allers
mat@dagbladet.noVurdering
2.6 (5 stemmer)
Nakkekoteletter av svin egner seg godt til grilling på grunn av god fettmarmorering. Lag din egen grillglaze med hoisinsaus. Hoisinsaus er en tyktflytende saus laget av soyabønner og østersekstrakt som er veldig god i marinader.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSviskeglaze
6stk
1dl
1ss
0.5ts
1klype(r)
0.5dl
1fedd
SLIK GJØR DU
Skjær svisker i mindre biter. Legg dem i en kjele sammen med hoisinsaus, eddik, malt fennikel, kajennepepper og vann. Press i hvitløken. La sausen småkoke i ca. 30 minutter. Miks glazen glatt med en stavmikser. Legg gjerne til side litt av glazen hvis du vil pensle på kjøttet under grilling.
Krydre kjøttet med salt og pepper. Grill kjøttet på middels varme og pensle kjøttet jevnlig med glazen. Grill kjøttet i 3–4 minutter på hver side til det er akkurat gjennomstekt.
Pensle gjerne litt av glazen på det ferdig grillede kjøttet. Server med grillede grønnsaker og gjerne en god saus eller salsa.
Oppskrift
Allers
mat@dagbladet.noVurdering
2.6 (5 stemmer)