Grillet dorade
Grillet dorade
FIN FISK: Karla Siverts er glad i å grille fisk, og satser på en helgrillet dorade med hjertesalat og fine stykker med grillet villkveite til sommerfesten.
Foto: Mette MøllerDETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Vask og skrap fisken godt. Snitt 4-5 striper i skinnet pr. side.
Gni fisken inn med salt og pepper og litt olje. Dytt et salvieblad inn i hvert snitt på fisken.
Grill fisken i rundt 5 minutter på hver side. Kjenn om kjøttet på fisken begynner å løsne oppe ved nakken med en liten kniv, da er den ferdig. La den hvile litt før den serveres.
Rett før servering vender du hjertesalatbåtene i litt olivenolje og griller dem kjapt på begge sider. Legg dem over i en bolle og vend inn sitron og soyasaus. Spis mens alt er varmt og nygrillet!
FIN FISK: Karla Siverts er glad i å grille fisk, og satser på en helgrillet dorade med hjertesalat og fine stykker med grillet villkveite til sommerfesten.
Foto: Mette Møller