Grillet laksefilet med chipotlesaus Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min

Grillet laksefilet med chipotlesaus

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min

Grillet laksefilet med chipotlesaus

Chipotlepasta kjøpes på glass. Den har en sterk og røkt chilismak, som gir god effekt på grillmat. Foto: All Over Press

Inneholder

Fisk
Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

3.1 (4 stemmer)
En lakseside med skinnet på er enkel å grille hel. Bruk gjerne en fiskerist når du skal grille fisk. Da er det lettere å få fine stykker.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
700g
Laks(hel filet med skinn)
1ts
2ts
Paprikapulver(røkt eller vanlig)

Chipotlesaus

2dl
Yoghurt(tyrkisk)
100g
Kremost(naturell)
1klype(r)

Servering

1stk
Hjertesalat(strimlet)
250g
Cherrytomat(delt i to)
1stk
Lime(i båter)

SLIK GJØR DU

  1. Vask og tørk laksen godt. Gni salt og paprikapulver godt over laksen, og drypp på olje. Grill laksen på middels varme i ca.

  2. minutter. Snu på laksen etter halve steketiden. Stek først med kjøttsiden ned. Fisken skal så vidt være gjennomstekt i den tykkeste delen.

  3. Bland sammen sausen og smak til.

  4. Fordel saus på varme tortilla eller potetlomper, og legg på biter av laks, salat og tomater. Press gjerne litt limesaft over.

Chipotlepasta kjøpes på glass. Den har en sterk og røkt chilismak, som gir god effekt på grillmat. Foto: All Over Press

Inneholder

Fisk
Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

3.1 (4 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN