nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
15min
Grillet makrell og kremet sommerkål
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
15min
Grillet makrell og kremet sommerkål
Det er enkelt å grille makrell. Litt folie og smør er egentlig alt du trenger. Brimi serverer nygrillet makrell sammen med deilig sommerkål.
DETTE TRENGER DU
PERSONER4stk
Makrell(filet, med skinn)
Salt(smak til)
Svart pepper(smak til)
1stk
Sommerkål (nykål)(delt i fire)
2ss
Dijonsennep(smak til)
1dl
Urteolje(timianolje)
SLIK GJØR DU
Smør litt olje på et stykke aluminiumsfolie, og legg på makrellfiletene med skinnsida ned. Strø på litt salt og pepper.
Legg folien med makrellen over grillen, og pass på at varmen ikke er for sterk. Grill et par minutter. Fordel så over noen klatter akevittsmør, det har du laget ved å røre litt akevitt inn i godt smør, og grill videre til du ser at makrellen er passe stekt.
Drypp over litt timianolje eller annen urteolje, og løft folien av grillen.
La fisken få hvile noen minutter før servering, og i mellomtiden lager du sommerkålen.
Grill først kålen kjapt på hard varme, slik at den får grillsmak. Legg den så sammen med litt smør i ei panne, og fres opp. Ha på fløte og rør inn litt sennep, og smak til med salt og pepper.