Grillet makrell og kremet sommerkål Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
15min

Grillet makrell og kremet sommerkål

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
15min

Grillet makrell og kremet sommerkål

Det er enkelt å grille makrell. Litt folie og smør er egentlig alt du trenger. Brimi serverer nygrillet makrell sammen med deilig sommerkål. Foto: Mette Møller

Inneholder

Fisk
Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.9 (7 stemmer)
Det er enkelt å grille makrell. Litt folie og smør er egentlig alt du trenger. Brimi serverer nygrillet makrell sammen med deilig sommerkål. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
4stk
Makrell(filet, med skinn)
Salt(smak til)
Svart pepper(smak til)
1stk
Sommerkål (nykål)(delt i fire)
2ss
Dijonsennep(smak til)
Urteolje(timianolje)

Akevittsmør

Akevitt(smak til)

SLIK GJØR DU

  1. Smør litt olje på et stykke aluminiumsfolie, og legg på makrellfiletene med skinnsida ned. Strø på litt salt og pepper.

  2. Legg folien med makrellen over grillen, og pass på at varmen ikke er for sterk. Grill et par minutter. Fordel så over noen klatter akevittsmør, det har du laget ved å røre litt akevitt inn i godt smør, og grill videre til du ser at makrellen er passe stekt. 

  3. Drypp over litt timianolje eller annen urteolje, og løft folien av grillen.

  4. La fisken få hvile noen minutter før servering, og i mellomtiden lager du sommerkålen. 

  5. Grill først kålen kjapt på hard varme, slik at den får grillsmak.  Legg den så sammen med litt smør i ei panne, og fres opp. Ha på fløte og rør inn litt sennep, og smak til med salt og pepper. 

Det er enkelt å grille makrell. Litt folie og smør er egentlig alt du trenger. Brimi serverer nygrillet makrell sammen med deilig sommerkål. Foto: Mette Møller

Inneholder

Fisk
Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.9 (7 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN