Grunndeig glutenfrie boller  Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
1t 45min

Grunndeig glutenfrie boller

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
1t 45min

Grunndeig glutenfrie boller

Denne grunndeigen kan brukes til alle typer søt gjærbakst, som kanelbolle, skolebolle osv. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

Ingen grunn til ikke å bake selv om du ikke kan spise hvetemel. Her får du en riktig god oppskrift som du kan lage alle typer søt gjærbakst av.    

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1boks(er)
3dl
Vann(varmt)
6ss
Smør(smeltet)
0.5ts
1pakke(r)
Glutenfritt mel(Semper til fine deiger)

Fyll

SLIK GJØR DU

  1. Ha kesam i en bolle og tilsett varmt vann. Rør sammen og tilsett fiberhusk og jyttemel og la kjøkkenmaskinen gå i ca. 5–8 min. Tilsett gjær, smør, salt, sukker og kardemomme. Elt godt og sett deigen til heving i 30 min.

  2. Trill ut deigen med olje på hendene. Del i boller. Tilsett gjerne rosiner hvis du liker det. Legg bollene på bakepapir på stekeplate. Etterhev i 30 min.

  3. Pensle med egg. Stek ved 225º midt i ovnen i 12–15 min.

Denne grunndeigen kan brukes til alle typer søt gjærbakst, som kanelbolle, skolebolle osv. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN