nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
1t 45min
Grunndeig glutenfrie boller
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
1t 45min
Grunndeig glutenfrie boller
Ingen grunn til ikke å bake selv om du ikke kan spise hvetemel. Her får du en riktig god oppskrift som du kan lage alle typer søt gjærbakst av.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Ha kesam i en bolle og tilsett varmt vann. Rør sammen og tilsett fiberhusk og jyttemel og la kjøkkenmaskinen gå i ca. 5–8 min. Tilsett gjær, smør, salt, sukker og kardemomme. Elt godt og sett deigen til heving i 30 min.
Trill ut deigen med olje på hendene. Del i boller. Tilsett gjerne rosiner hvis du liker det. Legg bollene på bakepapir på stekeplate. Etterhev i 30 min.
Pensle med egg. Stek ved 225º midt i ovnen i 12–15 min.