nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
20min
Gryte med lever, nyre, hjerte og kantarell
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
20min
Gryte med lever, nyre, hjerte og kantarell
HØSTMAT: Innmat av lam med kantarell.
Foto: Mette RandemOppskrift
Andreas Viestad
mat@dagbladet.noVurdering
2.5 (117 stemmer)
Innvoller er mindre vanlig i Norge nå, men man kan få det i slakterbutikker og bestille det i kjøttdisker i gode butikker.
Når det først ankommer, er det veldig billig. Hvis du vil ha en litt fyldigere rett, kok ut stekepanna med 1 dl fløte og 2 ts dijonsennep.
Server som en hovedrett, eller med grillet brød som en forrett.
Oppskriften er hentet fra Det beste jeg vet: Spis en landskapsarkitekt
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Skjær lever og nyrer i biter og hjertet i skiver. Fjern sener og fett. Det er slett ikke så vanskelig som det kan høres ut, det er bare å skjære vekk det som er hvitt.
Varm smør i en stekepanne. Fres løk og hvitløk. Ha i lever, nyre og hjerte og stek på høy varme i 2-3 minutter. Skru ned varmen, ha i kantarell og urter, krydre med salt og pepper. La småsteke i 3 minutter til. Målet er at de skal være gjennomstekt, men fortsatt ha en skygge av rosa i midten.
HØSTMAT: Innmat av lam med kantarell.
Foto: Mette RandemOppskrift
Andreas Viestad
mat@dagbladet.noVurdering
2.5 (117 stemmer)