Helstekt ytrefilet i brent pepper
Helstekt ytrefilet i brent pepper
HELSTEKT: Denne retten er inspirert av den gammeldagse pepperbiffen. Kjøttet får masse smak, og serveres med en nydelig saus som er enkel å lage.
Foto: Mette MøllerDETTE TRENGER DU
PERSONERSaus
SLIK GJØR DU
Fyll ei stekepanne med hel, svart pepper, og stek på litt over middels varme til pepperen er så stekt at den kan smuldres.
Dryss salt på ytrefileten, knus pepperen og rull fileten inn i dette.
Brun kjøttet i godt smør på middels varme. La det hvile 6-8 minutter før det stekes ferdig i stekeovn på 200 grader. Bruk et steketermometer, og ta ut kjøttet på 58 grader. Når kjøttet så hviler 1/2 time, når det 62 grader.
Før servering setter du kjøttet i stekeovnen i 10-15 minutter på 80 grader.
Etter bruningen av kjøttet er det mye smak i stekepanna. Ha i finhakket sjalottløk og sopp, og stek dette noen minutter før du har i vinen og koker opp.
Ha deretter i fløten, kok opp og smak til med litt salt. Da har du en fin saus. Sil hvis du vil ha en finere konsistens.
Server ytrefileten i skiver med smørstekt kongeøsterssopp og brokkoli.
HELSTEKT: Denne retten er inspirert av den gammeldagse pepperbiffen. Kjøttet får masse smak, og serveres med en nydelig saus som er enkel å lage.
Foto: Mette Møller