nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
1t 30min
Hveteruter med sitron- og valmuegrotter
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
1t 30min
Hveteruter med sitron- og valmuegrotter
Alle liker god gjærbakst. Gjærbakst gjør seg også i langpanne.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Smuldre gjæren i en bakebolle. Varm melken til den blir lunken. Hell den over gjæren og rør om til den løser seg opp.
Tilsett eggene. Legg i smøret og tilsett sukker. Bland til slutt i hvetemel og arbeid sammen til en glatt, men ganske løs deig.
Smør en liten langpanne, ca. 20 x 28 cm, eller kle den med bakepapir. Legg deigen jevnt ut i formen og glatt til overflaten. La kaken heve til knapt dobbel størrelse i ca. 30 minutter.
Sett ovnen på 200°.
Rør sammen alle ingrediensene til fyllet. Pensle det ferdig hevede brødet med litt sammenpisket egg. Lag forsiktig små groper i deigen og legg i fyllet.
Stek på nederste rille i ovnen i 20–25 minutter. Avkjøl.
Bland melis og sitronsaft til en glasur og ha den over kaken. Skjær i biter ved servering.