nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
2t
Italiensk salamipai
nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
2t
Italiensk salamipai
Her smelter smakene fra Middelhavet sammen – pesto, salami og god ost.
SLIK GJØR DU
Ha alle ingrediensene til paideigen i en kjøkkenmaskin, og bland raskt sammen til en paideig. Trykk den ut i en form, ca. 24 cm i diameter. Prikk deigen, og sett den kjølig i ca. 30 minutter.
Forstek paiskallet midt i ovnen på 225° i ca. 10 minutter.
Del tomater i to. Strimle eller skjær salami i terninger.
Bland egg, kesam, revet ost, pesto, salt og pepper, og hell fyllet i paiskallet. Legg i oliven og tomater med snittflaten opp. Hell i eggblandingen.
Stek paien på nederste rille i ovnen til den får fin farge og stivner, ca. 35 minutter.
Server paien med tynne skiver salami og salatblader.