Jordbærkanapéer med vaniljekrem Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
40min
totalt
1t

Jordbærkanapéer med vaniljekrem

nivå
Lett
aktiv
40min
totalt
1t

Jordbærkanapéer med vaniljekrem

SOMMER: Nydelige små munnfuller,

 

Foto: Mette Møller

Inneholder

Gluten
Laktose
Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

Nydelige små munnfuller som er enkle å anrette rett før servering. Stek butterdeigkjeksen på forhånd og ha vaniljekremen klar på en sprøytepose. Så er det bare å kutte opp norske jordbær – og pynte!

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Vaniljekrem

30g
Smør(smeltet, vispes inn til slutt)
2pakke(r)
Jordbær(helst norske)
1pakke(r)
Butterdeig(ferdig deig)
2dl
Fløte(Kan sløyfes)

SLIK GJØR DU

  1. Stikk ut tynne rundinger av butterdeigen, og prikk huller i kjeksen med en gaffel slik at den ikke blåser seg opp. Stek kjeksene lett gyllenbrune, og legg dem over på en rist. 

  2. Splitt vaniljestanga og skrap ut frøene og legg alt i melka. Varm opp til kokepunktet. 

  3. Visp eggeplommer, maisenna og sukker sammen i en kjele. Hell så over den varme melka under omrøring. Visp godt mens du heller i melka. 

  4. Sett kjelen på varmen og ta ut vaniljestanga. Visp godt mens det varmes opp. Når det treffer kokepunktet, merker du at det tykner. Fortsett å røre godt, og skru varmen litt ned. Kremen skal så vidt småkoke i 10 sekunder før du trekker kjelen til side. Fortsett å røre, og pass på at ikke noe setter seg i bunnen. La den så hvile et par minutter. Visp inn 30 gram saltet meierismør til slutt, da blir kremen blank og fin. 

  5. Legg plastfolie tett på kremen, og sett på kjøl. Visp den opp når den har fått kjølt seg ned, så får du en jevn og fin krem.  Ønsker du en luftigere vaniljekrem, kan du vende inn 2 dl pisket fløte før servering. 

  6. Fordel vaniljekrem og jordbær i skiver på butterdeigkjeksene, og pynt med litt grønt og gjerne noen karamelliserte nøtter. Dryss til slutt over melis. 

SOMMER: Nydelige små munnfuller,

 

Foto: Mette Møller

Inneholder

Gluten
Laktose
Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN