nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
3t
Julepostei med eplekompott
nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
3t
Julepostei med eplekompott
(8 porsjoner)Hjemmelaget leverpostei er hyggelig å servere i julen, men du kan også bruke en god ferdigpostei til den smakfulle eplekompotten.
500 g svinelever1 liten hakket løk4 ansjosfileter250 g medisterdeig4 ss hvetemel2 1/2 dl melk2 ts salt1/2 ts pepper1/4 ts allehånde1 ts tørket merian3 egg
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Flå den tynne hinnen av leveren og skjær bort grove ganger. Mal leveren en gang sammen med løk og ansjosfileter, gjerne
i kjøkkenmaskin.
Rør inn de øvrige ingrediensene. Fyll blandingen i godt smurt form på ca. 1 1/2 l.
Stek posteien nederst i ovnen ved 140º i ca. 1 1/2 time til den er fast.
Avkjøl posteien under lett press.
Skjær eplene i små terninger. Legg i en kjele sammen med vin eller juice, nellik og kanelstang. Kok eplene ca. 5–7 minutter og mos dem. Smak til.
Server posteien med eplemosen. Pynt med rosmarin.