nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
2t
Juli-sild
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
2t
Juli-sild
Oppskrift
Allers
mat@dagbladet.noVurdering
Frode Selvaags jomfrusild i lake med chili og ingefær blir populært kalt "juli-sild", men funker like bra hele sommeren. Den er spesielt egnet som turmat på en varm sommerdag.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Smak på sildefiletene og legg dem i vann eller melk et par timer dersom de er for salte.
Kok opp vann, sukker og eddik. Ha i ingefær, gulrot, rødløk og chili.
Avkjøl oppkoket.
Legg lagvis med sild og grønnsaker, urter og kapers i et glass som har godt lokk og et tett.
Hell den avkjølte laken over til det dekker alt.
Silden bør trekke i kjøleskap i et døgn før den spises. Står den kjølig vil den være holdbar i cirka to uker.
Oppskrift
Allers
mat@dagbladet.no