Juli-sild Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
2t

Juli-sild

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
2t

Juli-sild

Bruk jomfrusild (sild som ikke har gytt). Anbefales som en forrett eller niste på en varm sommerdag Foto: Martin Larsen

Oppskrift

Vurdering

Frode Selvaags jomfrusild i lake med chili og ingefær blir populært kalt "juli-sild", men funker like bra hele sommeren. Den er spesielt egnet som turmat på en varm sommerdag.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
5stk
Sildefilet(krydder, bruk jomfrusild)
3dl
1.5dl
1stk
Rødløk(finsittet)
1stk
Gulrot(finsnittet )
50g
Ingefær(finsnittet, fersk)
0.5stk
Rød chili(i tynne ringer)
1kvist

SLIK GJØR DU

  1. Smak på sildefiletene og legg dem i vann eller melk et par timer dersom de er for salte.

  2. Kok opp vann, sukker og eddik. Ha i ingefær, gulrot, rødløk og chili.

  3. Avkjøl oppkoket.

  4. Legg lagvis med sild og grønnsaker, urter og kapers i et glass som har godt lokk og et tett.

  5. Hell den avkjølte laken over til det dekker alt.

  6. Silden bør trekke i kjøleskap i et døgn før den spises. Står den kjølig vil den være holdbar i cirka to uker.

Bruk jomfrusild (sild som ikke har gytt). Anbefales som en forrett eller niste på en varm sommerdag Foto: Martin Larsen

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN