Kaldhevet frokostbrød
Kaldhevet frokostbrød
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Smuldre gjæren i en bakebolle og tilsett vannet. Rør sammen til gjæren er oppløst.
Klipp aprikosene i biter. Legg smør i bollen og tilsett salt, chiafrø, kruskakli og aprikoser. Bland i rugmel og hvetemel og elt sammen til en blank og smidig deig.
Dekk en liten langpanne, ca. 20 x 25 cm med et kjøkkenhåndkle. Dryss mel på, og fordel deigen over. Trykk den ut til den er jevn. Strø mel på toppen. Legg plastfilm over formen og la den stå i kjøleskapet natten over til heving, ca. 8 timer.
Sett ovnen på 250°. Ta fram den ferdighevede deigen, og løft av plasten.
Hvelv formen forsiktig ut på bakebordet og fjern håndkleet.
Klipp forsiktig deigen i biter, og legg dem på bakepapir på stekebrett. Arbeides deigen for mye er det fare for at luften går ut og deigen synker sammen.
Stek bollene midt i ovnen i ca. 10–12 minutter. Avkjøl på rist.