Kaldhevet frokostbrød Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
8t 20min

Kaldhevet frokostbrød

nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
8t 20min

Kaldhevet frokostbrød

Kaldhevet frokostbrød med chiafrø, rugmel og tørkede aprikoser. Foto: All Over Press

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

1.8 (8 stemmer)
Sett deigen om kvelden, og stek rundstykker om morgenen. Da kan du virkelig glede deg til å stå opp og spise frokost!Chiafrø er i slekt med mynte, timian, lavendel og oregano. Frøene er rike på fiber og proteiner.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
5dl
Vann(kaldt)
8stk
Aprikos(tørkede)
1.5ts
4dl
Rugmel(siktet)

SLIK GJØR DU

  1. Smuldre gjæren i en bakebolle og tilsett vannet. Rør sammen til gjæren er oppløst.

  2. Klipp aprikosene i biter. Legg smør i bollen og tilsett salt, chiafrø, kruskakli og aprikoser. Bland i rugmel og hvetemel og elt sammen til en blank og smidig deig.

  3. Dekk en liten langpanne, ca. 20 x 25 cm med et kjøkkenhåndkle. Dryss mel på, og fordel deigen over. Trykk den ut til den er jevn. Strø mel på toppen. Legg plastfilm over formen og la den stå i kjøleskapet natten over til heving, ca. 8 timer.

  4. Sett ovnen på 250°. Ta fram den ferdighevede deigen, og løft av plasten.

  5. Hvelv formen forsiktig ut på bakebordet og fjern håndkleet.

  6. Klipp forsiktig deigen i biter, og legg dem på bakepapir på ­stekebrett. Arbeides deigen for mye er det fare for at luften går ut og deigen synker sammen.

  7. Stek bollene midt i ovnen i ca. 10–12 minutter. Avkjøl på rist.

Kaldhevet frokostbrød med chiafrø, rugmel og tørkede aprikoser. Foto: All Over Press

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

1.8 (8 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN