nivå
Lett
aktiv
45min
totalt
45min
Kalvesteik
nivå
Lett
aktiv
45min
totalt
45min
Kalvesteik
En klassisk søndagsmiddag som er enkel å få vellykket.
Foto: Mette MøllerOppskrift
Arne Brimi
mat@dagbladet.noVurdering
3.1 (61 stemmer)
En klassisk søndagsmiddag, eller festmiddag, som er enkel å få vellykket. Kalvekjøtt er mørt og smaksrikt og regnes som luksusmat. Bruk gjerne ekstra grønnsaker hvis du ønsker det.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSmør(til bruning)
0.5stk
Lime(skall og saft)
2stk
2stk
2klype(r)
Grønnkål(i biter)
2dl
Kraft(kjøttkraft eller vin)
500g
Kalvesteik(liten steik)
SLIK GJØR DU
Brun steika godt i smør i ei panne.
Høvle persillerot i tynne skiver, og skjær løken i ringer. Snu dette i litt olje, og ha på litt revet skall av lime eller sitron.
Legg grønnsakene i en ildfast form, og legg steika oppå. Stek på 200 grader i 17-18 minutter.
Mens steika hviler, tar du grønnsakene og sjyen over i ei panne. Ha på litt kraft, vin eller vann, og saften av 1/2 lime eller sitron. Smak til med salt og pepper.
Vend biter av grønnkål inn i den varme sjyen og grønnsakene rett før servering.
En klassisk søndagsmiddag som er enkel å få vellykket.
Foto: Mette MøllerOppskrift
Arne Brimi
mat@dagbladet.noVurdering
3.1 (61 stemmer)