Kamskjell med pære
Kamskjell med pære
DELIKATESSE: Stekte kamskjell med pæretilbehør, det vil si tørket pære, pærepure og karamellisert pære, er en nydelig forrett som er enkel å lage.
Foto: Mette MøllerDETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Kutt 1/2 pære i tynne skiver, og la skivene tørke på bakepapir i ovnen på 50-60 grader.
Så skreller du resten av pærene, tar ut kjernen og deler dem i båter. Kok båtene møre i like deler sukker og hvitvin.
Ta halvparten og kjør til en glatt pure med stavmikser eller blender.
Karamelliser resten av pærebåtene i en panne med litt smør og sukker.
Stek kamskjellene i olje på høy varme til de er gyllenbrune utenpå og har en lett rå kjerne. Stek på begge sider, rundt 1/2 minutt. Etter 20 sekunder har du litt smør i panna, og øser dette over kamskjellene.
Løft ut kamskjellene, og dryss på litt salt og pepper etter smak. Noen dråper god urteolje over er også godt.
Fordel de nystekte kamskjellene på tallerkener, og legg på en spiseskje pærepure, 2-3 karamelliserte pærer og pynt med noen flak tørket pære og eventuelt litt urter.
DELIKATESSE: Stekte kamskjell med pæretilbehør, det vil si tørket pære, pærepure og karamellisert pære, er en nydelig forrett som er enkel å lage.
Foto: Mette Møller