Karlas danske leverpostei
Karlas danske leverpostei
GJØRE DET SELV: Hjemmelaget leverpostei.
Foto: Mette MøllerDETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Start med sausen. Smelt smøret i en kjele, ha i melet og rør godt. Hell i væsken, og rør godt.
La sausen putre på lav varme i rundt 20 minutter, mens du rører ofte. Kjøl ned.
Kjør egg, løk, hvitløk, timian, allehånde og ansjos i en hurtighakker.
Bland så kvernet svinelever og kvernet spekk i den avkjølte hvitesausen. Ha i eggeblandingen, og rør godt sammen med en stor visp. Ha i salt og pepper, smak eventuelt til med litt ekstra.
Fordel posteien i former. Aluminiumsformer egner seg fint. Legg bacon og laurbærblad på toppen hvis du ønsker det. Bak leverposteien i vannbad på 170 grader i 35-40 minutter.
Leverposteismeten kan fryses rå, og settes i frossen tilstand rett i vannbad i ovnen. Den trenger da 55 minutter før den er ferdig.
GJØRE DET SELV: Hjemmelaget leverpostei.
Foto: Mette Møller