nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
50min
Klippfisk med bakte beter
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
50min
Klippfisk med bakte beter
FIN FISK: På Vianvang serverer Arne Brimi en nydelig forrett med ovnsbakt klippfisk og fargerike beter. Enkelt, delikat - og med masse god smak.
Foto: Mette MøllerEn av Brimis fiskefavoritter er klippfisk, og den serverer han på aller helst enklest mulig. Dette er en helt nydelig liten rett, og perfekt som forrett.
DETTE TRENGER DU
PERSONER400g
Klippfisk(bakt)
300g
Rødbete(gjerne forskjellige typer)
3stk
Sjalottløk(delt i to)
Olivenolje(til å vende grønnsakene i)
Salt(smak til)
SLIK GJØR DU
Vask og skrell betene, og del dem i biter. Del sjalottløken i to.
Legg alt i en langpanne, og vend inn olje og salt.
Bak i stekeovn på 180 grader i rundt 40 minutter, eller til betene er passe møre.
Fordel skiver/biter av bakt klippfisk på en tallerken, og legg betene rundt. Legg på et posjert egg og server med et dryss friske urter, for eksempel estragon eller persille.
FIN FISK: På Vianvang serverer Arne Brimi en nydelig forrett med ovnsbakt klippfisk og fargerike beter. Enkelt, delikat - og med masse god smak.
Foto: Mette Møller