nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
25min
Kveite med blomkål og gravlakssalat
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
25min
Kveite med blomkål og gravlakssalat
FISK MED FISKESALAT: Dette er stekt kveite og blomkål med gravlakssalat.
Foto: Mette MøllerSommerens friske grønnsaker blandet med små biter av gravlaks er nydelig tilbehør til smørstekt blomkål og kveite.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Skjær vårløk og sukkererter i biter, og del blomkålen i skiver. Del kveita opp i fire like store skiver.
Bland en salat av vårløk, sukkererter, gravlaksbiter og friske urter. Snu salaten i litt god olje eller en vinaigrette med sennep.
Stek blomkålen i smør på middels varme til den er gyllenbrun på begge sider.
Stek kveita i smør med skinnsida ned på middels varme. Stek til det begynner å bli litt hvitt oppover kjøttet. Dryss på litt salt og legg på lokk i 2 minutter. Server kveita nystekt sammen med stekte blomkålskiver og gravlakssalat.
FISK MED FISKESALAT: Dette er stekt kveite og blomkål med gravlakssalat.
Foto: Mette Møller