Kveite med blomkål og gravlakssalat Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
25min

Kveite med blomkål og gravlakssalat

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
25min

Kveite med blomkål og gravlakssalat

FISK MED FISKESALAT: Dette er stekt kveite og blomkål med gravlakssalat. 

Foto: Mette Møller

Inneholder

Fisk

Oppskrift

Vurdering

Sommerens friske grønnsaker blandet med små biter av gravlaks er nydelig tilbehør til smørstekt blomkål og kveite. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
600g
Kveite(med skinn)
150g
Gravlaks(i biter)
Smør(til steking)
Olivenolje(til salaten)

SLIK GJØR DU

  1. Skjær vårløk og sukkererter i biter, og del blomkålen i skiver. Del kveita opp i fire like store skiver.

  2. Bland en salat av vårløk, sukkererter, gravlaksbiter og friske urter. Snu salaten i litt god olje eller en vinaigrette med sennep.

  3. Stek blomkålen i smør på middels varme til den er gyllenbrun på begge sider.

  4. Stek kveita i smør med skinnsida ned på middels varme. Stek til det begynner å bli litt hvitt oppover kjøttet. Dryss på litt salt og legg på lokk i 2 minutter. Server kveita nystekt sammen med stekte blomkålskiver og gravlakssalat. 

FISK MED FISKESALAT: Dette er stekt kveite og blomkål med gravlakssalat. 

Foto: Mette Møller

Inneholder

Fisk

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN